F1TV: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε – Ποια πακέτα προσφέρει, πόσο κοστίζει


Για το ξεκίνημα της νέας σεζόν, το F1TV προσφέρει έκπτωση 15% σε κάθε νέο συνδρομητή, για το ετήσιο πακέτο Pro. Η προσφορά ισχύει έως τις 25 Φεβρουαρίου. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: LAT Images, Scuderia Ferrari, Getty Images / Red Bull Content Pool
  • 16/2/2024

Η στιγμή που όλοι οι fans του μηχανοκίνητου αθλητισμού περιμένουν από τον περασμένο Νοέμβριο, είναι σχεδόν εδώ. Η αυλαία του πρωταθλήματος της Formula 1 για το 2024 θα ανοίξει την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου (κι όχι Παρασκευή, ως είθισται), όταν τα μονοθέσια θα βγουν στην πίστα του Μπαχρέιν για την πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix.

Ωστόσο, όπως και κάθε χρόνο, η δράση θα ξεκινήσει νωρίτερα, όταν οι ομάδες δοκιμάσουν τους διεκδικητές του τίτλου τους στην πίστα την ερχόμενη εβδομάδα, από τις 21 έως τις 23 Φεβρουαρίου, στις επίσημες χειμερινές δοκιμές. Αυτό θα είναι το πρώτο δείγμα «γραφής» για την απόδοση των μονοθεσίων και τη δυναμική της κάθε ομάδας.

Φυσικά, όπως κάθε χρονιά, οι θεατές θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τόσο τις δοκιμές, όσο κι ολόκληρη τη σεζόν μέσω μιας πληθώρας καναλιών ανά τον κόσμο. Στην Ελλάδατα δικαιώματα των μεταδόσεων παραμένουν, όπως και πέρσι, στα «χέρια» του Ομίλου ANT1. Όλες οι περίοδοι κάθε αγωνιστικού τριημέρου, δηλαδή οι ελεύθερες δοκιμές, οι κατατακτήριες, τα sprint κι οι αγώνες θα μεταδίδονται ζωντανά αποκλειστικά μέσω του συνδρομητικού ANT1 plus, ενώ μόνο το πρώτο Grand Prix της σεζόν θα μεταδοθεί σε ζωντανό χρόνο και στον ANT1, όπου οι υπόλοιποι 23 αγώνες θα προβληθούν ετεροχρονισμένα.

Εκτός από τις ελληνικές μεταδόσεις, διαθέσιμες στην Ελλάδα ήταν, είναι και θα είναι και η μετάδοση του F1 TV μέσω συνδρομής, η οποία αποτελεί μία εξαιρετικά ελκυστική επιλογή, που μάλιστα προσαρμόζεται ανάλογα με τις προτιμήσεις του κάθε θεατή.

Τι είναι το F1TV – Διαθέσιμα πακέτα

Το F1 TV είναι το επίσημο κανάλι ροής της Formula 1, διαθέσιμο σε πάνω από 120 χώρες παγκοσμίως, μία εκ των οποίων είναι και η Ελλάδα. Προσφέρει ποικίλες λειτουργίες θέασης και προβολής, ανάλογα, βέβαια, με το συνδρομητικό πακέτο που θα επιλέξει ο καθένας.

F1 TV Access: Πρόκειται για τη φθηνότερη εκ των δύο επιλογή συνδρομής και προσφέρει δυνατότητα προβολής όλων των αγώνων ετεροχρονισμένα, αλλά και των πιο σημαντικών στιγμών κάθε Grand Prix, χωρίς όμως να είναι διαθέσιμη η ζωντανή κάλυψη. Εκτός αυτού, οι θεατές έχουν πρόσβαση στο αρχειακό υλικό της Formula 1, με πάνω από 650 ιστορικούς αγώνες on demand, όπως κι αποκλειστικά ντοκιμαντέρ για την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

F1 TV Pro: Είναι η «ακριβή» επιλογή, η οποία όμως προσφέρει πολλά περισσότερα από το 'Access' πρόγραμμα. Εδώ, η ζωντανή κάλυψη όλων των sessions είναι διαθέσιμη, η οποία μάλιστα είναι «φορτωμένη» με διάφορες επιλογές, όπως για παράδειγμα οι κάμερες on-board όλων των οδηγών, όπως κι όλα τα team radio. Εκτός αυτού, οι συνδρομητές μπορούν να παρακολουθήσουν ζωντανά όλα τα session και αγώνες των πρωταθλημάτων της F2, της F3, της F1 Academy, και του Porsche Supercup.

Εκτός αυτού, διαθέσιμη σε αμφότερα τα προγράμματα είναι κι η λειτουργία live timing, η οποία επιτρέπει στους συνδρομητές να έχουν πρόσβαση ανά πάσα στιγμη σε ζωντανή τηλεμετρία, όπως και στο ιστορικό ελαστικών που έχουν χρησιμοποιήσει οι οδηγοί κατά τη διάρκεια των αγώνων, τα καλύτερα team radio και ζωντανούς χάρτες με την τοποθεσία κάθε οδηγού μέσα στην πίστα.

Βέβαια, καλό είναι να γνωρίζει κανείς ότι οι μεταδόσεις γίνονται αποκλειστικά στα Αγγλικά, οπότε η καλή γνώση της γλώσσας είναι απαραίτητη για την παρακολούθηση. Επίσης, οι συνδρομητές έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ των εκφωνητών του F1 TV, ή αυτών του SkySports, το οποίο είναι το αντίστοιχο συνδρομητικό κανάλι του Ην. Βασιλείου.

Κόστος στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα, το κόστος του F1 TV ξεκινά από τα 3,49 ευρώ το μήνα με το Access, έχοντας παρουσιάσει αύξηση 0,50 ευρώ, σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Το πακέτο Pro κοστίζει 7,49 ευρώ το μήνα, με την αύξηση σε αυτήν την περίπτωση να ανέρχεται στο 1,5 ευρώ.

Οι ετήσιες συνδρομές είναι σημαντικά πιο συμφέρουσες, αφού το κόστος ξεκινά από τα 29,99 ευρώ (Access), και φτάνει έως και τα 59,99 ευρώ. Πέρσι, οι αντίστοιχες τιμές ήταν 26,99 και 49,99 ευρώ. Για το ξεκίνημα της νέας σεζόν, η F1 προσφέρει έκπτωση 15% για το ετήσιο πακέτο Pro, έως τις 25/02, σε κάθε νέο συνδρομητή. Με την έκπτωση, μία ετήσια συνδρομή στο F1 TV Pro κοστίζει 50,99 ευρώ.

 Τιμή / μήνα (ευρώ)Τιμή / χρόνο (ευρώ)
F1 TV Access3,49 29,99
F1 TV Pro7,4950,99 (μέχρι τις 25/02)

 

Πρόσβαση στο F1 TV – Συσκευές κι εφαρμογές

Ο πιο απλός τρόπος για να δει κανείς F1 TV είναι μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της πλατφόρμας, για πρόσβαση μέσω laptop ή υπολογιστή, ή φυσικά κατεβάζοντας την εφαρμογή του F1 TV μέσω του App Store ή του Google Play, συμβατή με smartphone και tablet.

Προς το παρόν, η υπηρεσία δεν είναι διαθέσιμη μέσω κάποιας εφαρμογής για Smart τηλεοράσεις, όμως αυτό δεν είναι το «τέλος του κόσμου,» αφού και γι αυτό υπάρχει λύση, η οποία μάλιστα είναι αρκετά απλή. Αυτό που χρειάζεται κανείς είναι μία συσκευή Google Chromecast, η οποία θα μετατρέψει οποιαδήποτε τηλεόραση σε ένα μέσο προβολής των υπηρεσιών του F1 TV. Την ίδια λειτουργία έχουν οι αντίστοιχες συσκευές των Apple TV, Roku και Fire TV (Amazon).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

F1 2024: Σημαντική αλλαγή στο πρόγραμμα των Σ/Κ με αγώνα sprint

Και τέταρτο GP στις ΗΠΑ: Σε ποια πόλη κατοχύρωσε επωνυμία η F1

F1: Δείτε σε ποιον αγώνα έγιναν 112 προσπεράσματα (πίνακας)